** UPDATE ** Bloembakken erin, snelheid omlaag? Hendrina Broekmanstraat doet bloembaktest

Update: In de Hendrina Broekmanstraat in Zwolle gaat een pilotproject beginnen met bloembakken om zo de snelheid uit de straat te halen. Na een oproep van bewoner Carmen op MijnWijk volgde een levendig gesprek in de buurt over mogelijkheden om de straat veiliger te krijgen. Na een gesprek en bezoekje van onder anderen John de Vries, de wijkbeheerder van Zuid, bleek dat een woonerf maken van de straat niet mogelijk is. Wat wel kan: het plaatsen van bloembakken van 80x80 cm op vier plekken in de straat. Auto's moeten hierdoor gas terugnemen en slalommend door de straat. Omdat het een pilot is gaan we in eerste instantie voor verrijdbare bloembakken. Na een jaar maken we de balans op. Een handtekeningenactie om te inventariseren hoe het draagvlak is, was succesvol. Slechts één huishouden zag het niet helemaal zitten, alle anderen huishoudens zijn voor.

****

Oproep van afgelopen zomer:

De Hendrina Broekmanstraat in Zwolle heeft aan één zijde geen voetgangersgebied. Hier grenzen de huizen direct aan de weg. Aan de andere zijde is een gelijkvloers voetgangersgebied. Dit zorgt ervoor dat spelende kinderen op de weg belanden tussen de rijdende auto's. Een levensgevaarlijke situatie, want auto's rijden gewoon 30 (of harder!!). Maatregelen die horen bij een woonerf zoals bloembakken, paaltjes, drempels en bomen zorgen ervoor dat de gevaarlijke situatie een stuk veiliger wordt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Goedemorgen,

 

Ik zag dat jullie een concreet plan hebben gemaakt, mooi! Ik vraag de wijkbeheerder en verkeerskundige om een afspraak met jullie te maken om gezamenlijk door te praten.

Goedemorgen, onze verkeerskundige vraagt of jullie als straat gezamelijk een conceptplan willen maken met gedeelde wensen. Het maken van zo'n plan helpt vaak ook om het gesprek onderling te voeren. Want niet iedereen wil een obstakel voor de deur. Het is goed om gezamenlijk na te denken over wat waar komt vanuit het oogpunt van de aanwonenden, Daarna kijkt de verkeerskundige graag mee wat mogelijk is.

Reacties

Mijn dochter speelt vaak in deze straat met haar vriendjes wanneer wij op visite zijn. Auto's die daar niet horen rijden vaak te hard, bezorgbedrijven idem. Auto's staan vaak op de weg geparkeerd ondanks eigen parkeerruimte voor het huis waardoor het onveilig is wanneer de kinderen buiten spelen. Hier moet iets aan gedaan worden voor de spelende kinderen in deze straat!

Antwoord

Als er ook nog een auto of servicebus op de weg geparkeerd wordt ondanks dat ieder huis een eigen parkeerplaats heeft wordt de weg nog smaller. En gevaarlijker. Bezorgdiensten rijden dan over de stoep en letten vaak niet op omdat ze kijken (op telefoon?) bij welk adres ze moeten zijn. Helaas spreek ik uit ervaring.

Antwoord

Getekend. Wij hebben het hier ook al vaak over gehad. Levens gevaarlijk soms, vooral die bezorgerbusjes!

Antwoord

Dankjewel Linda! Ik ben het helemaal met je eens.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 09-09-2021