Woonerf maken van Hendrina Broekmanstraat

De Hendrina Broekmanstraat in Zwolle heeft aan één zijde geen voetgangersgebied. Hier grenzen de huizen direct aan de weg. Aan de andere zijde is een gelijkvloers voetgangersgebied. Dit zorgt ervoor dat spelende kinderen op de weg belanden tussen de rijdende auto's. Een levensgevaarlijke situatie, want auto's rijden gewoon 30 (of harder!!). Maatregelen die horen bij een woonerf zoals bloembakken, paaltjes, drempels en bomen zorgen ervoor dat de gevaarlijke situatie een stuk veiliger wordt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Goedemorgen,

 

Ik zag dat jullie een concreet plan hebben gemaakt, mooi! Ik vraag de wijkbeheerder en verkeerskundige om een afspraak met jullie te maken om gezamenlijk door te praten.

Goedemorgen, onze verkeerskundige vraagt of jullie als straat gezamelijk een conceptplan willen maken met gedeelde wensen. Het maken van zo'n plan helpt vaak ook om het gesprek onderling te voeren. Want niet iedereen wil een obstakel voor de deur. Het is goed om gezamenlijk na te denken over wat waar komt vanuit het oogpunt van de aanwonenden, Daarna kijkt de verkeerskundige graag mee wat mogelijk is.

Reacties

Helemaal mee eens. Laten we bij de basis beginnen en dat is dat iedereen zich houdt aan wat regels zijn of wat etiquette is. Dus auto’s op de oprit of in een parkeerhaven. Het op de weg parkeren brengt (levens)gevaarlijke situaties met zich mee en zorgen dat hulpdiensten te laat op plaats van bestemming zijn waar elke seconde telt. Dit moet en kan per direct veranderen. Dan is een deel opgelost. Daarbij voor de langere termijn de snelheid naar beneden, want dit is niet vandaag geregeld. Je houden aan regels / etiquette wel.

Antwoord

Mijn dochter speelt vaak in deze straat met haar vriendjes wanneer wij op visite zijn. Auto's die daar niet horen rijden vaak te hard, bezorgbedrijven idem. Auto's staan vaak op de weg geparkeerd ondanks eigen parkeerruimte voor het huis waardoor het onveilig is wanneer de kinderen buiten spelen. Hier moet iets aan gedaan worden voor de spelende kinderen in deze straat!

Antwoord

Als er ook nog een auto of servicebus op de weg geparkeerd wordt ondanks dat ieder huis een eigen parkeerplaats heeft wordt de weg nog smaller. En gevaarlijker. Bezorgdiensten rijden dan over de stoep en letten vaak niet op omdat ze kijken (op telefoon?) bij welk adres ze moeten zijn. Helaas spreek ik uit ervaring.

Antwoord

Getekend. Wij hebben het hier ook al vaak over gehad. Levens gevaarlijk soms, vooral die bezorgerbusjes!

Antwoord

Dankjewel Linda! Ik ben het helemaal met je eens.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 09-09-2021