Fluweel-tuin AA-landen uitbreiding!

De Fluweeltuin (die zich bevind tussen de Fluessen en de Welle) is na een aantal jaren uitgegroeid tot een gedragen buurtinitiatief! Vorige week zijn de voorbereidingen voor de uitbreiding van de tuin, (ja, met zoveel enthousiaste tuinders groeiden we uit ons jasje!) afgerond. De Rova heeft de de bosjes verwijderd en de grond ''klaar gemaakt''. Dat betekend dat a.s. zaterdag (op de verjaardag van de Sint) een nieuw hekwerk en palen gaan plaatsen.

De Fluweeltuin heeft momenteel 10 adoptanten. Geweldig! Op de foto zie je hoe de tuin was, en hoe het is geworden. Alle adoptanten hebben deze tekening ontvangen. Ze kunnen hun idee / visie van indeling van de tuin inleveren en daarna gaan we samen beslissen hoe we de Fluweeltuin opnieuw vorm gaan geven. Ook zal er een ronde boom-bank gemaakt gaan worden om tijdens het tuinieren, ook een pauze te kunnen nemen.

A.S. zaterdag 5 december, zal er tijdens de werkzaamheden ook koffie en thee zijn, en de mogelijkheid om op te warmen bij een overdekte vuurplaats. U ben van harte welkom om te komen buurten, of meehelpen. 

Graag tot ziens!

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Wat hebben jullie hard gewerkt om de tuin winterklaar te maken en er een mooi hek omheen te zetten. Binnenkort krijgen jullie nog een paar kuub houtsnippers zodat jullie de tuin ook mooi kunnen indelen en paden kunnen maken. Op de dag van aanleg nam ik een kijkje en heb een mooi filmpje gemaakt. Ook heb ik wat foto's van deze dag toegevoegd aan de banner. Laat het voorjaar maar komen! https://www.youtube.com/watch?v=YBMwD7VRZKw

Beste Pien, wat ontzettend mooi dat jullie de tuin gaan uitbreiden en dat er zoveel buurtbewoners zijn die meetuinieren. Omdat het grondwerk voor de uitbreiding al gerealiseerd is door ROVA promoveer ik je initiatief naar de volgende fase. Het zou leuk zijn wanneer de medetuinders ook op MijnWijk laten weten dat ze dit intiatief steunen of zelf deelnemen. Heel veel succes en plezier zaterdag. Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 04-12-2020
Initiatief is geplaatst op 02-12-2020