Bergkloosterweg viaduct A-28 - Muurschildering/kunstproject

Laten we Berkum een beetje mooier maken!

De toegangspoort van de Bergkloosterweg, het A-28 viaduct, is ons een doorn in het oog. Onveilig, beklad, kapotte verlichting, brandschade, urinoir, geen voetgangerspad, rommelig en ga zo maar door.

Nee deze "poort" is verre van een visitekaartje van Zwolle voor de duizenden, zoniet tienduizenden Zwollenaren en toeristen die het welbekende "Rondje Zwolle" fietsen. Deze tunnel is natuurlijk ook niet uitnodigend voor de bezoekers van het oorspronkelijke graf van Thomas à Kempis (Thomas van Kempen), een geschiedschrijver die wereldwijd van ongekende historische waarde is.

Tijd voor actie, tijd voor een buurtinitiatief!

Wij Anke, Rens, Paula en Stefan hebben het initiatief genomen om met de buren de handen ineen te slaan en deze tunnel aan te pakken. Wat het gaat worden staat nog vrij. Vast staat wel dat het mooie en professionele kunst moet zijn, waarbij je eigenlijk even van je fiets wilt stappen om het te kunnen bewonderen en aanschouwen. Daarnaast lijkt het ons mooi om het af te maken met stoere led-verlichting! Wat vind jij?

De eerste ideeën voor het moodboard zijn binnen en die zijn al veel belovend. Denk aan de kunstenaar Donovan (google maar eens) die een rit langs het cultureel erfgoed van Zwolle maakt en een treffend muurschildering maakt van Thomas à Kempis terwijl hij zijn "Navolging van Christus" schrijft, het meest uitgegeven boek ter wereld!

Of kunstenares Lonneke die met prachtige bloemschilderingen je van de drukte naar de rust en natuur brengt van het buitengebied aan de Bergkloosterweg!

Like dus dit initiatief en kom ook vooral met ideëen!