Méér groen in de Jupiterstraat!

In de Jupiterstraat (deel tussen Meppelerstraatweg en Mombaerstraat) hebben we aan beide zijden van de straat erg brede stoepen. Dit is heel fijn, want iedereen heeft voldoende ruimte om te spelen, bij de auto te komen of burenpraatjes te houden.

Ook hebben we een speeltuintje, die erg verouderd is en ook veel tegels heeft.

In tijden van hittestress in de zomer, bakken water in de herfst en winter en afnemende biodiversiteit is meer groen eigenlijk heel logisch. Bovendien maakt het de straat ook aantrekkelijker voor zowel bewoners en voorbijgangers. 

Wanneer we delen van de stoepen omtoveren tot groene stroken, blijft er nog meer dan genoeg ruimte over voor parkeren, wandelen en spelen. Samen kunnen we vast tot mooie ideen komen hoe we dit kunnen doen! 

De gemeente stimuleert dit soort intitiatieven en zorgt voor afvoer stoeptegels, zwarte grond en helpt zoeken naar financiering. Van bewoners verwachten ze de aanplant zelf en periodiek onderhoud, bijvoorbeeld heggen bijhouden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Hans-Paul, wanneer jullie zover zijn om een keer bij jullie in de straat af te spreken dan kom ik graag langs om het vervolg te bespreken. Ik zet jullie initiatief een stap verder naar de fase "Voorbereiding". Groeten van Ilse

 

Dag Hans-Paul, dank voor het delen van jouw idee op MijnWijk om de straat te vergroenen. Naast de bomen heeft de straat inderdaad mogelijkheden voor de aanleg van groenvakken waar beplanting of hagen het straatbeeld positief verandert. Je kunt dit idee eenvoudig met jouw buren delen door op de knop "deel dit initiatief" te drukken. Jouw buren ontvangen via Whatsapp, Facebook, email of Twitter een link naar dit idee op MijnWijk. Steunen zij het idee dan geven zij een hartje. Willen ze meendenken en meedoen dan kan dat door op "neem deel aan dit initiatief" te drukken. Hopelijk gaat de teller met hartjes lopen en kunnen we binnenkort in de straat afspreken om de uitwerking van jullie ideeën concreet te maken. 

Groeten Ilse Bloemhof - wijkregisseur stadsdeel Oost

Reacties

Hi Ilse, dank je wel voor je berichtje. We zijn klaar voor de volgende fase :) Met zo'n 8 huishoudens zijn we recent bij elkaar geweest en hebben we voldoende ideeën en draagvlak gevonden. Dat hebben we ook al op een schets gezet. Je bent hier van harte welkom om het vervolg te bespreken!

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 09-03-2023

Afgelopen vrijdag hebben we met een grote groep buren onze eerste plannen besproken. Er kwamen veel enthousiaste en goede ideeën. Uiteindelijk hebben we eerste schets op papier gezet waarmee we verder kunnen!

Antwoord

Hoe breed gaan de stoepen nog zijn? Houd rekening met rollators en rolstoelen, vooral in combinatie met de onvermijdelijke verkeerd geplaatste fietsen.

Antwoord

Dag Maarten, dank je wel voor het meedenken in ons initiatief. We hebben een diverse straat met zowel kinderwagens, rollators/rolstoelen als trotse autobezitters en vervende fietsers. Voor hen zal er uiteraard ruimte blijven. Onze stoepen zijn namelijk gigantisch :)

Antwoord

Goed initiatief

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 11-02-2023