Plantsoen en speeltuintje flink upgraden

Met een aantal buren hebben wij een plan gemaakt om ons plantsoen en het speeltuintje een flinke upgrade te geven. Doel is dat het plantsoen er een stuk mooier uit komt te zien en uitnodigd om er samen te genieten van de zon en een kop koffie/thee. Het speeltuintje moet een leukere plek worden voor de kinderen. Ook willen wij graag het beheer overnemen. Samen met de buurt gaan beheren betekent samenwerken en ontmoeting. Een moestuintje zodat de kleintjes leren dat je uit de tuin kan eten. En we passen ons aan het veranderende klimaat aan met de keus voor planten en struiken. Zorgen voor meer diversiteit, dus niet elke week al het gras maaien. Verschillende bloemensoorten zaaien. Vogelhuisjes en insectenhotels plaatsen. Hopelijk wil de gemeente de 3 led bouwlampen iets dimmen zodat het wat diervriendelijker wordt en ook wij niet gedwongen zijn om 's avonds de gordijnen dicht te doen. En een grote picknicktafel is ook een must natuurlijk. Al met al zitten er heel veel actiepunten in ons plan. We beseffen dat het een aantal jaren vergt voordat het allemaal gelukt is. En zolang we actief zijn zullen er telkens nieuwe ideën blijven ontstaan die we kunnen uitvoeren. Hopelijk gaat ons plantsoen leven in ons buurtje. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal, de collega's van ROVA zijn op dit moment druk bezig om de werkzaamheden in te plannen. De besproken groenstukken worden gerooid en op het kale stuk aan de woningen kant gaan we extra struiken plaatsen om te voorkomen dat kinderen hier in de bosjes gaan spelen. Ook het speeltuintje wordt aangepakt. De rubberen tegels gaan eruit en er wordt een grasondergrond aangebracht. Ik voeg de tekening van de speeltuin toe aan de bestanden evenals een foto van een supercel. Dan hebben jullie er ook een beeld bij. Een supercel kan worden gebruikt als speeltoestel maar ook als zitelement. Ik wens jullie een fijne vakantie/zomer toe. Groeten, Monique Wiegers

Beste allemaal, we hebben vanmiddag een goed gesprek gehad en mooie afspraken gemaakt. Heel fijn dat het initiatief doorgang kan vinden onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden neem ik op in de adoptieovereenkomst. Binnenkort maak in een afspraak met jullie samen met de wijkvoorman om de werkzaamheden in het groen te bespreken.

Beste buurtbewoners, de collega’s van de speeltoestellen zijn op dit moment druk bezig om een werktekening te maken voor de speeltuin (rubberen tegels eruit, gras erin). Zodra de tekening klaar is zet ik deze op MijnWijk en maken we een afspraak voor het vervolg.

Beste initiatiefnemers, afgelopen woensdag heb ik met een paar initiatiefnemers van dit project gesproken en hebben we ook jullie ideeën en vragen doorgelopen. Op een aantal van jullie vragen had ik niet gelijk antwoord en moest ik nog wat zaken uitzoeken. Ik heb jullie document met vragen/wensen toegevoegd aan de bestanden hierboven en mijn reactie per onderdeel er in het rood bijgezet. Ik adviseer jullie om het document goed door te nemen en zonodig hierop te reageren. Essentieel in dit project is het draagvlak. De woning 2 t/m 20 zijn op de hoogte. De woningen 22 t/m 32 moeten ook hun goedkeuring geven aan het plan. De woningen 1 t/m moeten ten miste op de hoogte worden gebracht.

Beste Arjan en buurtbewoners, Wat mooi dat jullie aan de slag willen in de buitenruimte om de buurt nog mooier en gezelliger te maken. Afgelopen vrijdag kon onze afspraak niet door gaan. We hebben een nieuw moment geprikt op woensdag 24 maart om 10.30 uur. We gaan dan graag met jullie in gesprek over de mogelijkheden.

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 11-06-2021

Beste buurtgenoten en Monique, Ik woon op nummer 26 en ik zou graag wat meer uitleg willen over wat precies de plannen zijn, aangezien ons balkon uitkijkt op het veldje en ik ervan hou om af en toe rustig een boek te kunnen lezen - in het zonnetje- op het balkon :) De tekening is voor mij niet echt duidelijk. Is het mogelijk om even samen te komen hier op het veldje (Arjan, ik en buurtbeheer) zodat we samen kunnen bespreken wat voor iedereen in de buurt een win win situatie wordt :) Vriendelijke groet, Huda

Antwoord

Hallo Huda,Dank voor jouw reactie!Uiteraard geef ik graag een toelichting op onze plannen in het plantsoen. Stuur maar een appje naar 06 - 106 33 33 8 met voorstel qua dag en tijd. Dan kan ik dat wel weer afstemmen met Monique.Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën! Hartelijke groet,Arjan

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 20-03-2021