Groene wegversmallingen Kerkweg

In de straat streven we naar een grotere verkeersveiligheid. Er wonen steeds meer jonge kinderen die willen oversteken of over de weg fietsen. De snelheid van auto's door de straat is met enige regelmaat boven de 30km/uur.

Om die reden willen we graag een aantal wegversmallingen in de straat wat er hopelijk voor zorgt dat de snelheid eruit gaat. 

Daarnaast willen we de mooie groene uitstraling van de Kerkweg behouden en zullen we dus streven naar het plaatsen van groene wegversmallingen. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Door de winter heeft het plan in overleg met de initiatiefnemers even stil gelegen. Daarom nu een update aan alle belangstellenden. 

Tijdens Burendag is de wegversmalling door de bewoners van de Kerkweg  'uitgeprobeerd'. Met wegenverf en pionnen is deze uitgezet. 

Binnenkort delen we de ervaringen van deze proefopstelling en maakt het buurtinitiatief zich op voor de laatste stap; de realisatie. In dit overleg bespreken we de beplantingskeuze, financiën en planning.

Het buurtinitiatief doet de aanleg en onderhoud van de nieuwe groenvakken (rood in de tekening, zie "Bestanden"). 

De straat wil de aanleg graag in maart/april laten plaatsvinden. 

Groeten Ilse Bloemhof  

Voor de belangstellenden:

Afgelopen week ben ik bij de initiatiefnemers in jullie straat langs geweest. Er is een tekening hoe een bloemrijke wegversmalling in de straat vormgegeven kan worden. Verder hebben we een plan van aanpak besproken voor een ontmoetingsplek op het grasveld van Berkumstede.

De initiatiefnemers leggen de plannen voor bij de buren bij hen in de straat. 

Op deze pagina houdt ik samen met de initiatiefnemers iedereen op de hoogte van het verloop van het proces. Je kunt buurtbewoners of de wijkvereniging laten weten dat jullie dit initiatief oppakken door de knop "deel dit initiatief" te gebruiken. Groet, ilse  

Dag Annelieke, Dank dat je het idee om jullie straat aan te passen op het spelen en ontmoeten ipv auto's die de straat domineren. We hebben al een keer om tafel gezeten en met jullie input heb ik aan een verkeerskundige gevraagd een tekening te maken. De eerste schets heb ik van hem ontvangen. Ik leg deze graag aan jullie voor. Daarvoor maak ik via mail een afspraak. Groeten Ilse Bloemhof   

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 08-06-2023
Initiatief is geplaatst op 04-06-2023