Honden speelveld Ittersummerpark

In het Ittersummerpark is al jaren een hondenlosloopgebied. Echter door allerlei omstandigheden is dit niet bij een ieder bekend. Waarschijnlijk kwam dit ook door de plaatsing van een keet voor hangjongeren. 

De combinatie van deze plek voor de jeugd en het hondenlosloopgebied was allerminst een handige keuze.

Naar aanleiding van een bewonersinitiatief heeft er op 6 november 2023 op de oude locatie van het hondenlosloopgebied een bijeenkomst plaatsgevonden met als onderwerp de aanleg van een honden speelveld. Hierbij waren zowel de vertegenwoordigers van de Gemeente Zwolle, Travers Welzijn als natuurlijk de geïnteresseerde hondenbezitters aanwezig. Travers Welzijn droeg daarbij zorg voor een warm drankje en een koekje. Het doel van de bijeenkomst was het inventariseren van de behoeften en wensen van de hondenbezitters.

Inmiddels heeft een tweede overleg plaatsgevonden en is het hek met toegangssluis geplaatst. Tijdens het laatste overleg hebben we gesproken over de te plaatsen bankjes en speelattributen zoals een rioolbuis of een snuffel boomstam voor de honden. Deze laatste moeten tegen een stootje kunnen en niet door deze of gene (!) mee naar huis genomen kunnen worden. Ook is er gesproken over gedragsregels bij het betreden van het veld. Iedereen is immers verantwoordelijk voor zijn eigen hond(-en) en zal daar ook navenant mee om moeten gaan.

Ik hoor regelmatig de vraag wanneer het veld open gaat. Het gras is opnieuw ingezaaid en het wachten is op een goed ontwikkelde graszode. Als we te vroeg het veld op gaan met onze honden, trappen we de zoden kapot en wordt het een grote modderbad. Dus, toch nog even geduld hebben.

Al met al is het weer een mooi initiatief voor zowel onze honden maar zeker ook ter bevordering van het intermenselijke contact.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste hondenbezitters, nog even een flinke droge periode en we kunnen de hondenspeelweide in gebruik nemen. Het ziet er nu al prachtig uit. De rioolbuis, boomstam, een extra bankje en een afvalbak zijn al geplaatst. Jullie gaan zelf nog een trekkerband in het veld plaatsen. Volgens mij wordt het een super leuk speelveld voor de honden. Wanneer we hem gaan openen dan laat ik ook het spelregelbord plaatsen. We kijken even hoe het gaat en waar we nog eventueel extra verharding moeten aanbrengen om de toegangkelijkheid te vergroten.

Vriendelijke groet, Monique Wiegers

Beste Martin en andere hondenbezitters, Wat een mooi initiatief is dit. Ik plaats er ook nog een foto op van de bijeenkomst van 6 november. Ik hoop samen met jullie dat we snel een droge periode krijgen waardoor het hek open kan. Het veld ziet er nu al fantastisch uit maar is nog erg kwetsbaar. De rioolbuis is gereserveerd en komt binnenkort naar het veld. Het huidige bankje wordt schoongemaakt en we plaatsen er nog een bankje bij. Ik hoop dat er veel hondenbezitters straks genieten van deze mooie plek. 

Groeten, Monique Wiegers

Reacties

Goedemiddag allemaal, Het losloopveld is echt een heel mooi initiatief, ik heb echter wel even een punt van aandacht voor honden bezitters die erg van zwemmen houden! Wij zijn vast niet de enige die een hond bezitten die heel erg van zwemmen houdt. Vanmiddag is onze hond vanuit het losloopveld het water in gesprongen, vervolgens zag ik mijn hond niet meer en ben op onderzoek uitgegaan.... Bleek dat onze hond aan de overzijde vast zat en dus zat voor mij niks anders op dan een nat pak halen om de hond te bevrijden... eenmaal naar de overkant gezwommen bleek dat hij in visdraad ingewikkeld zat... Ik weet dat hier waarschijnlijk niks aan gedaan kan worden maar even vanuit hier een waarschuwing, kijk uit! Vriendelijke groet, Mariska

Antwoord

Hallo Mariska, Goed dat je dit aangeeft. Ik heb hengelsportvereniging Zwolle een bericht gestuurd om haar leden nog eens op het hart te drukken de visstek schoon achter te laten met daarbij de hoop dat hun controleurs daar ook op zullen toezien. Martin

Antwoord

Het contact met de HSV Zwolle heeft plaatsgevonden en zij zullen dit met hun controleurs oppakken. Martin.

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 12-04-2024

Hallo allemaal, Even voor de duidelijkheid, dit is niet mijn persoonlijke initiatief maar ik participeer hierin. Ik heb wel getracht het initiatief te verwoorden om het zo onder de aandacht te brengen van een breder publiek. MVG, Martin

Antwoord

Martin, wat een mooi initiatief… Ik heb het inmiddels gezien want fiets daar vaak langs naar het eierboertje…Prachtige opzet op zo’n mooie plek Hoop dat er veel gebruik van word gemaakt …. En ik zal er vast ook komen met onze bul Azarro Groet Simone van der Sluijs

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 03-04-2024