Natuurlijke speeltuin creëren

Aan de van Limburg Stirumware ligt op een prachtige plek een verouderde en ietwat verloederde speeltuin; een beetje saai en met een zandbak die dienst doet als kattentoilet. Met een aantal buurtbewoners hebben we contact gezocht met de Gemeente Zwolle en zijn we in contact gekomen met de wijkregisseur. In overleg zijn wij met elkaar tot de conclusie gekomen dat we de speeltuin doormiddel van natuurlijke elementen nieuw leven in willen blazen. We willen de kinderen uit de buurt hier een belangrijke rol in laten spelen. Om die reden is er een ideeën- en ontwerpfeestje georganiseerd zodat alle kinderen en volwassen uit de buurt mee kunnen denken. Op deze manier willen we met elkaar er een gezellige en leuke speeltuin / ontmoetingsplek van maken!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal, ik heb deze week het definitieve ontwerp in de groepsapp gedeeld. Volgende week krijgen alle aanwonenden een brief in de bus en in het informatiebord in de speeltuin komt ook het ontwerp te hangen. Het lijkt erop dat er ook voldoende animo is voor participatie-onderdelen. De foto's van de laatse sessie en het definitieve ontwerp zet ik ook nog op deze site. Als de buurt akkoord is dan kunnen we hopenlijk aan het einde van dit jaar of volgend voorjaar de nieuwe speeltuin openen. 

Ik word heel blij van de positieve energie in jullie buurt. 

Hartelijke groet, Monique Wiegers

Beste allemaal,

We hebben ook een groepsapp en daar heb vanavond al wat informatie gezet over een volgende bijeenkomst. Die gaan we houden in de speeltuin op vrijdag 14 juni om 15.30 uur. De bestanden die Kathinka heeft gemaakt zet ik ook op deze pagina zodat buurtbewoners ook op de hoogte zijn van de plannen. 

Vriendelijke groeten,

Monqiue Wiegers

 

Hallo bewoners van de Van Limburg Stirumware,

Wat een mooi initiatief!! We hebben elkaar vorige week al ontmoet en ideeen, wensen en mogelijkheiden uitgewisseld tijdends het ontwerpfeestje bij SVI. We hebben veel input opgehaald en gaan ons best doen om jullie wensen te vertalen in een mooi ontwerp. Mijn collega Kathinka gaat het ontwerp maken. Ik heb ook jullie suggestie uit de app nog naar haar doorgestuurd. Na de meivakantie komt ze met een voorstel. Deze deel ik in de groepsapp en op deze site. Het lijk me mooi een volgende sessie (hopelijk met mooi weer) in de speeltuin te houden en dan te komen tot een definitief ontwerp.

Ik promoveer jullie inititaitef naar de fase voorbereiding en voeg ook de foto's van de sessie toe.

Groeten,

Monique Wiegers

 

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 26-04-2024
Initiatief is geplaatst op 12-04-2024