Outdoor Beach Fitness

Outdoor Beach Fitness 

Hoe fijn is het om in de openlucht fit te worden en dat ook nog eens in de buurt van het strand!

Tijdens de coronapandemie zijn wij massaal buiten gaan sporten, gedeeltelijk noodgedwongen, maar ook omdat veel mensen dit fijn en praktisch vinden. Bovendien is een workout in natuurlijke omgeving goed voor je fysieke en extra goed voor je mentale gesteldheid (Maas, 2019). " Mensen die buiten sporten ervaren positievere emoties dan mensen die binnen sporten. Buitensporters hebben minder last van spanning, boosheid en depressie."

De Milligerplas is echt een hotspot voor sporters. De ruimte en het water trekken ook groepen sporters die voorheen lessen in sportscholen volgden. Wij zien wel dat het gras voor de strandgangers onder het sporten te lijden heeft. Momenteel is op bepaalde plekken van het grasveld het gras in  slechte staat. Wat nou als de gemeente een mooi stuk grond voor  fitnesstoestellen die geschikt zijn voor jong en oud. Daardoor kan iedereen gratis sporten. Hierdoor wordt sporten voor nog meer mensen toegankelijk, dus ook voor bewoners met een kleine portemonnee.  Daarnaast is sporten voor veel mensen ook gewoon een fijne sociale aangelegenheid.

Omdat sporten zo belangrijk is voor de maatschappij, vinden wij dat de gemeente hier extra aandacht aan moet geven. 

Om het initiatief te laten werken zou het naar onze mening verstandig zijn dat de fitnessplek aan de volgende voorwaarden voldoet;

Functioneel, duurzaam, veilig, laagdrempelig, herkenbaar, inclusief, blend met de omgeving, voldoende capaciteit voor groepen, hufterproof.

Voorbeelden van buitenfitnessapparaten staan op de foto' s. Hieronder staat een beschrijving van een Calisthenics Multistation.

Het “Calisthenics” multistation is een multifunctioneel station van Bongossi (Azobé hardhout) en edelstaal. Zeer geschikt voor het trainen in de buitenlucht. Op dit multistation kunnen veel verschillende oefeningen worden gedaan. Inclusief 2 stuks “Dips” toestellen in verschillende hoogten.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Michel,

Bedankt voor het indienen van het initiatief! Leuk! Het is nu zaak om zoveel mogelijk enthousiaste bewoners te vinden die het ook een goed idee vinden. Zij kunnen dit initiatief een hartje geven. Wanneer er voldoende draagvlak is, ga ik graag verder met je in gesprek over hoe je dit initiatief wilt realiseren en wat daar voor nodig is.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Reacties

Initiatief is geplaatst op 26-05-2022