Speeltuin Ruysdaelstraat

De speeltuin is in eigen beheer maar kan wel een opfrisbeurt gebruiken. De speeltuin is een kattenbak geworden en de toestellen worden niet gecontroleerd. De kastanjeboom zorgt voor veel bladafval het hele jaar door. We willen graag dat de speeltuin een leuke plek wordt om te spelen en te ontmoeten. 

Op 24 september gaan we tijdens Burendag de speeltuin schoonmaken en opknappen. Graag horen we van de gemeente wat zij samen met ons kunnen doen om van de speeltuin een prettige plek te maken en te behouden. 
 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Groene Burendag in september!

Op 27, 28 en 29 september is het dit jaar weer nationale burendag. Samen met je buren kan je tal van leuke en nuttige activiteiten organiseren voor jong en oud. Het Oranjefonds stimuleert dit door middel van een financiële bijdrage.

Om je te helpen jouw (groene) burendag tot een succes te maken kun je op 10 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle langskomen. Zij helpen je met vragen en geven je tips voor het vergroenen van je buurt, maar kunnen je ook gelijk helpen met de subsidie aanvraag voor Groene Burendag bij het Oranjefonds. Kom je langs?https://groeneloperzwolle.nl/najaarsactie/

Voor iedereen die graag wil weten hoe het met dit buurtinitiatief gaat: binnenkort gaat de schop in de grond! Omdat alle speeltoestellen van het buurtinitiatief zijn, hebben zij het duikelrek al verwijderd. In de aankomende maanden zien jullie werkzaamheden door buurtbewoners en Rova plaatsvinden. Het realiseren van een nieuw speelplekje gebeurt door bewoners. Het deel onder de boom pakt de gemeente/Rova aan. Daar komen planten en een pleintje van halfverharding (schots graniet) rondom de boom. In bijgevoegde tekening zien jullie hoe het wordt. Hopelijk is alles gereed voordat het mooie lenteweer begint. 

Groeten Ilse Bloemhof

Afgelopen week heb ik met Cynthia doorgenomen hoe jullie het plan voor het buurtiniatief nu kunnen realiseren. We hebben de gemeentelijke financiele bijdrage doorgenomen en nu kunnen de initiatiefnemers bespreken hoe en wanneer zij het gaan oppakken. 

De gemeente gaat in het najaar de tegels onder de boom verwijderen en daarvor in de plaats komt beplanting en waterdoorlatende verharding. Onder "bestanden" staat een pdf waarop u kunt zien wat er gaat veranderen.  

Groeten Ilse  

ter info: Op donderdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit Zwolle met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 10 en 11 maart de omgeving te vergroenen. Meer informatie over aanmelden bij Groene Loper:  link naar Groene Loper

Groeten Ilse 

Gisteren hebben we met Kirsten, Lydia, Cynthia en Gerna om tafel gezeten. Marjan (ontwerper gemeente)  gaat nu bezig met tekenen. De ideeen van Burendag zijn met haar gedeeld. Marjan verwerkt dit in verschillende schetsen die ze ter reactie voorlegt aan de kerngroep. Zodra de schetsen beantwoorden aan het beeld van de ideeen uit de straat, komt er een ontwerp die de kerngroep deelt met de buurt. Maar bezoek als buur vooral ook dit platform. Deze wordt ook gebruikt voor het delen van tekeningen en de voortgang.

Groeten Ilse 

Dag initiatiefnemers, op maandagavond 14 november gaan we met een aantal vertegenwoordigers van het initiatief om tafel. Zij vertellen aan de ontwerper van de gemeente welke ideeen ze hebben. Die maakt daar vervolgens een ontwerp van die de initiatiefnemers ter reactie met de buurt deelt. Groeten en tot gauw, Ilse 

Ik zet jullie initiatief over van "idee" naar "voorbereiding". 

Groeten Ilse 

Dank Cynthia dat je jullie idee voor het speetuintje en ontmoetingsplek aan de Ruysdaelstraat op MijnWijk hebt gezet! We hebben elkaar voor de zomervakantie gesproken en afgesproken dat: 

Met een ontwerper verkennen we in okt/nov hoe jullie het pleintje willen gebruiken/inrichten. Daarbij ga ik uit van:

  • handhaven grote boom
  • handhaven omheining van muurtje en haag
  • speeltoestellen zijn in onderhoud en beheer van bewoners 

Voor het stappenplan die we doorlopen verwijs ik naar de button "hoe werkt het". Jullie hebben al een adoptiegebied, dus die stappen zijn niet aan de orde. Waar we beginnen is met het maken van een plan en draagvlak in de buurt. Tot slot gaan we op zoek naar geld en maken we een planning van realiatie van jullie plan.  

groeten Ilse 

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 12-09-2022

ik heb wel een aantal dingen waar ik zoal aan dacht; [1] onderhoud van speelplaats we hebben veel blad afval en inderdaad de zandbak wordt al kattebak gebruikt als een paar mensen zijn die een uurtje op een dag even een bezem erdoor heen halen ziet het al netter uit buiten dat moet het zand vervangen worden. [2] ik heb ook een idee om een voedsel-kast te bouwen dit voor de minder verdeelde mensen die het niet zo breed hebben, ik vind het dat wel in beheer moet anders wordt het een rotzooi maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 11-08-2022