Voedselbos Zwolle

Voedselbos Zwolle; de ontwikkeling van een plek waar mens, natuur en voedsel elkaar ontmoeten.

Het voedselbos heeft als doel om voedsel voor mensen te creëren en dient daarnaast een belangrijke rol voor de biodiversiteit. Dit kan door met een slim ontwerp gebruik te maken van verschillende bomen, struiken, klimplanten en kruiden. Het voedselbos lijkt op een halfopen, parkachtig landschap en geeft naast een rijke voedselopbrengst ook een verrijking aan diersoorten, zoals vogels, vlinders, bijen, libellen en salamanders.

Voor u betekent dit dat er op termijn vanuit het voedselbos een breed assortiment aan fruit en noten te oogsten zal zijn; van alledaagse producten als walnoten, appels, peren, pruimen en verschillende bessen, tot producten als pecannoten, amandelen, perziken, abrikozen en de moerbei. En voor de echte liefhebbers is er de exotische pawpaw, met een smaak van mango en banaan; de szechuan peper, welke tintelt op de tong; of de fluweelboom, waar een frisse limonade van te maken is.

Uiteraard kan er ook worden genoten van de natuur door eens lekker rond te wandelen in het voedselbos. Neem uw kinderen, vrienden, opa's en oma's mee en ontdek de diversiteit in natuur en smaak van dit eetbaar landschap.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Otto,

Zou je misschien een update willen geven op MijnWijk over de ontwikkelingen rondom het Voedselbos? Of we kunnen het initiatief ook tijdelijk archiveren tot er meer duidelijk is. Laat maar even weten wat handig is!

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Hallo Otto, Wat een ontzettend leuk en goed initiatief! Dit is de toekomst, een ontzettend duurzame manier van voedselvoorziening . Jullie zijn al in gesprek met de gemeente Zwolle over de haalbaarheid van het initiatief. Het lijkt mij goed als jullie de omgeving via dit platform op de hoogte van de gesprekken met de gemeente en alle ontwikkelingen rondom het initiatief. Ik wens jullie heel veel succes! Groetjes Marjolein

Reacties

Otto, hoe mooi dat jij met jouw twee passies, koken en natuur, een nieuw landschapselement kan toevoegen aan Zwolle. Deze uitgebreide boomgaard zal gewoon en bijzondere producten gaan opleveren als tijd en fruit rijp zijn. Dit initiatief kan het uitzicht op Zwolle vanaf de kant van Spoolde herstellen. Het zicht op hotel en IJsseltoren zal worden verzacht. Bijzonder ook dat Zwollenaren en buurtbewoners kunnen profiteren van wat hier verbouwd gaat worden. Dus Otto, we geloven hier in!

Antwoord

Hi, I am a student from Windesheim and I am doing a research on the future of food. Would you be interested in doing an interview next week? Looking forward hearing from you. You can email me via: cosimavs@gmail.com

Antwoord

Supermooi initiatief, Als je een extra handje kunt gebruiken....

Antwoord

Mooi initiatief! Ik zal er zeker mensen naar verwijzen die ik tegen kom in mijn werk als buurt-opbouwwerker bij Travers. Succes!

Antwoord

Supermooi initiatief. Ik blijf er graag aan meewerken.

Antwoord

Super initiatief Otto! Een heel goed idee voor het verhogen van de kwaliteit van de omgeving, het opvangen van stortbuien, het bewust betrekken van kinderen hoe voedsel geproduceerd wordt, het afkoelen van de omgeving en het helpen herstellen van de biodiversiteit!

Antwoord

Dag Spencer, mooi om te horen hoe jij dit project ondersteunt en wat voor jou belangrijke waarden zijn.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 26-03-2021