Zandbak groen

Tussen de Knoopkruidweg, de Tesjeslaan en de Kummelweg ligt een plein zonder naam verscholen. Begin dit jaar lag er nog een vervuilde zandbak, waaruit splinters staken. Aan de losliggende stenen haalden de kinderen hun knieën open. In de zomer was het er te heet. En toch, je kon voelen dat dit plekje potentie had: een plek om samen te komen en plezier te maken.

We begonnen op burendag 2021 met het maken van een minibieb. Een buurtbewoner timmerde de bieb van gerecycled hout en alle kinderen uit de buurt versierden hem met verf, behang en speelgoed! 

En na maanden overleg tussen bewoners en de gemeente, ging op 14 maart de eerste schop de grond in! De zandbak werd verwijderd en graafmachines van de Rova schepten het zand weg en maakten ruimte voor aarde. In die aarde komt straks leven in de vorm van gras, nieuwe bomen en planten en veel bloemen voor de bijen en vruchten voor de vogels en de kinderen. Er gaat een klimboom groeien en er zal schaduw komen. Een fijne plek om te vertoeven. Nu mag er een naam verzonnen worden voor dit plein, zodat ook buurtgenoten ons weten te vinden.

Update 30-6: de bomen zijn inmiddels geplant, het gras is gezaaid en de buurtbewoners hebben geveltuintjes aangelegd. Wat een wereld van verschil! We gaan nu overleggen hoe we de beplanting en speelaanleidingen voor de kinderen nog aantrekkelijker kunnen maken. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Wat een verschil! Echt trots op jullie! Want niet alleen deze vergroening hebben jullie gerealiseerd, ook aan de Knoopkruidweg is het mooi opgeknapt! 

Ha Stijntje,

Een geweldig project, de eerste werkzaamheden zijn achter de rug. Nu nog al het groen er in. Daarna kunnen we samen kijken of we nog speelaanleidingen kunnen toevoegen.

Top!

Enne vraag de initiatiefnemers voor het nog te adopteren gebied ook even een initiatief aan te maken op MijnWijk! Jullie zijn zo goed bezig in de buurt.

Groetjes Marjolein

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 28-03-2022
Initiatief is geplaatst op 17-03-2022