Bloemen en planten op het grasveld - Beelstraat (17-19)

Het grasveldje met bomen tussen Beelstraat 17 en 19 ligt er wat verloren bij. Het veldje blijft na meerdere inzaaipogingen kale plekken houden. Daarnaast is er in de winter geen groen, want dan zijn de bomen en omringende heggen kaal.

Dagelijks passeren hier veel buurtbewoners. Bovendien kijken er meerdere huizen uit op het veldje. Het is zonde dat het veldje er zo bij ligt als het het hele jaar door een mooi stukje groen kan zijn. 

Ons initiatief

Het toevoegen van een (wadi) bloementuin/bloemenborder en een aantal groenblijvende planten kunnen al veel doen voor dit stukje Zwolle-Zuid. Daarom willen wij dit initiatief graag nemen.

We hebben een aantal buurtbewoners samen met ons bereid gevonden om de handen uit de mouwen te steken. We hopen dat de gemeente het project kan ondersteunen: financieel en door mee te denken over herinrichting.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Reacties

Ik ben helemaal voor! Woon op nr 24 en kijk uit op het grasveldje, die met de jaren achteruit ging. Van speelplek voor kinderen naar een uitlaatplaats voor honden. Juich het initiatief toe, om er een bloem- en kleurrijk geheel van te maken!

Antwoord

Sta hier volkomen achter. En als het dan poepvrij blijft, kunnen er ook weer kinderen spelen.

Antwoord

Het begon als kinderspeelveldje, maar omdat er honden werden uitgelaten kwamen er geen kinderen meer. Dus werden de speeltoestellen weggehaald. Triest! Wat zou het geweldig zijn als er straks bloemen staan. Ik juich het toe. Maar mogen er dan ook bordjes komen waarop aangegeven staat dat honden er niet mogen worden uitgelaten?

Antwoord

Ik hoop eigenlijk dat een mooi stukje groen ook gelijk automatisch bijdraagt aan dat er geen honden meer uitgelaten worden.

Antwoord

Ik woon op nummer 17 en vind dit een geweldig idee. Het grasveldje ziet er erg slecht uit en het kan er zo veel leuker uitzien, met wat weidebloemen o.i.d.

Antwoord

Als partner van Annemijn vind ik dit uiteraard een fantastisch voorstel. Een goede bijdrage aan het opfleuren en mooi houden van de wijk. Alsmede om de steeds heftiger wordende buien beter op te vangen.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 03-08-2022