Boomspiegel groter maken en vergroenen πŸπŸ¦‹

Het lijkt ons een tof idee om de bestaande boomspiegel, op de hoek Weerschijnvlinder / IJsvogelvlinder, te vergroten en dat wij hier, samen met de buurt, kunnen bijdragen aan meer groen voor πŸ¦‹en πŸ in de straat.

Eea is wel afhankelijk van de wortels van deze boom. @Zwolle kunt u dit nagaan?

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Lees zojuist dat de boomtuin eind september wordt vergroot. Exacte datum volgt nog.

En onthoud, we hebben 250 euro voor jullie beschikbaar voor plantgoed!

Fijne zomer gewenst,

John de Vries

 

Dag Erik en Marieke,

Ik heb jullie tekening gezien en ben ook al even bij jullie langs geweest. We gaan kijken of we de bestrating mogelijk ter plekke kunnen hergebruiken.

Ondertussen de opdracht in gang gezet, maar wel de uitvoering na de zomer ingepland. Ik hoor nog wanneer de uitvoering kan plaatsvinden.

Hoe dan ook, een mooi project. Misschien kan het bij jullie in de wijk nog meer navolging krijgen. Zeker als jullie er iets moois van kunnen maken en daar heb ik alle vertrouwen in.

Ik houd jullie op de hoogte.

Groet,

John de Vries

wijkregisseur Zwolle-Zuid

Verder vergroenen van Zuid is altijd goed. Laten we contact hebben over de mogelijkheden. Kunt u mij uw gegevens mailen op: j.de.vries@zwolle.nl?

Met vriendelijke groet,

John de Vries, wijkregisseur Zwolle Zuid

Reacties

Ik had nog niet gereageerd, waarvoor mijn excuses. Het is allereerst van belang te bepalen of jullie het huidige boomtuintje in stand willen houden of eventueel de boomtuin willen vergroten. In het eerste geval kun je je gang gaan en in het tweede geval is sprake van zogenaamd adoptiegroen. Bij adoptiegroen maken we met jullie een soort contract op waarin we onderling afspreken wie waar voor verantwoordelijk is en wie wat doet. Indien jullie kiezen om de boomtuin te vergroten, dan zorgt de gemeente dat de bestrating verwijderd wordt en grond wordt aangebracht. Aan jullie om beplanting aan te leggen en dit te onderhouden. Voor de aanschaf van beplanting kan een verzoek om financiele ondersteuning worden aangevraagd. Geef aub aan wat jullie willen. Voor inspiratie verwijs ik jullie alvast naar een gemeentelijke brochure: https://www.zwolle.nl/sites/default/files/inspiratiebrochure_adoptiegroen.pdf Vriendelijke groet.

Antwoord

Hallo John, bedankt voor de toelichting en de brochure. Onze handen jeuken om aan de slag te gaan. Het lijkt de buurt zeer leuk om gebruik te maken van adoptiegroen, en dus dit deel van de straat te vergroenen. Wij ontvangen graag de adoptieovereenkomst. Bij voorbaat dank! Groet, Erik en Marieke

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 23-06-2022

Hallo John, bedankt voor je komst in onze straat. Leuk dat dit uitgevoerd kan worden. Vele buren ondersteunen het idee en willen bijdragen. Wij ontvangen graag de conceptdocumentatie zodat we hiermee aan de slag kunnen. Groetjes!

Antwoord

Uitstekend idee!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 24-04-2022