Speeltuin in ware buurt vervangen

Er zijn veel buurtbewoners die last hebben van de speeltuin aan de ware buurt. Niet omdat er kinderen spelen maar omdat ze op het houten huisje gaan zitten en dan de woonkamers in kijken. De kinderen hebben ook behoefte aan andere toestellen. Ze spelen nu vaak op de doorgaande straat waar auto's ontzettend hard rijden. Het voetbal veld wat verderop ligt daar poepen heel veel ganzen en honden. Dus dat is geen handige plek helaas. Dus wij zouden graag een andere speeltuin willen met bijvoorbeeld schommels, of duikelstokken. En de prikbosjes die er om heen staan zouden ook vervangen kunnen worden zodat het spelen met een bal goed kan daar. De ballen gaan nu lek door de bosjes. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal,

Naar aanleiding van onze brainstormavond heeft collega Andrea Freund mooie ontwerpen gemaakt. Ik heb deze ontwerpen al gedeeld in de whatsappgroep van de initiatiefnemers. Tot nu toe zijn alle reacties positief. We gaan de planten bestellen en de omwonenden krijgen nog een brief met het inrichtingsplan. We gaan voor een plantdag begin mei.

 

Met vriendelijke groet,

Monique wiegers

Reminder:

Woensdag 8 maart gaan we brainstormen over de invulling van het groenvak rondom de speeltuin. Jullie zijn van harte uitgenodig om 20.00 uur in Wijkcentrum de Pol om je input te geven.

Wij zorgen voor een lekker bakkie koffie.

Graag tot woensdag!

Beste buurbewoners,

Zoals afgesproken gaan binnenkort een deel van de prikkelbosjes eruit en in september (voor Burendag) gaan de bosjes aan de parkeerplaats eruit. 

Ik wil graag met jullie op woensdag 8 maart om 20.00 uur in wijkcentrum De Pol de mogelijkheden en ideeen bespreken van de nieuwe invulling.

Mijn collega en groenadviseur Andrea Freund is er dan ook bij om jullie te adviseren. 

Het is goed om deze uitnodiging ook in het informatiebord aan te kondigen. 
Als jullie een leuke uitnodiging maken dan zorg ik dat ie in het bord komt te hangen.

Ik zie jullie graag op 8 maart!

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

Ik heb zojuist het kaartje bij bestanden gezet. Kunnen jullie hiermee uit de voeten? 

Beste buurbewoners, 

Allereerst de beste wensen voor 2023 en dat we samen maar een mooi plekje mogen creeren in jullie buurt. 

Mooi dat jullie al samen bezig zijn geweest om de plannen verder uit te werken. 

Ik heb mijn collega die over de kaarten gaat gevraagd een kaart voor jullie te maken. Zodra die beschikbaar is plaats ik hem bij de bestanden. 

We hebben een informatiebord besteld en die komt uiterlijk week 5 binnen. We laten hem dan gelijk plaatsen. 

Het mooiste is wanneer we de beplanting eruit kunnen laten halen voor NL-Doet (11 maart). Dan voert ROVA meerdere werkzaamhden in de wijk uit. Fijn als we dit kunnen koppelen. 

Voor een hinkelpad en stapstenen hebben we betonverf beschikbaar. En knikkertegels hebben we ook.

Voor de bomen gaan we nog in overleg met mijn collega groendaviseur. De Ballerina fruitbomen kende ik nog niet maar het ziet er super uit. Lijkt mij mooi om dat eens te proberen.

Voor bankje, insectenhotel en waterpunt zijn diverse subsidiemogelijkheden. Ik maak voor jullie een document met deze opties en plaats deze ook bij bestanden.

Volgende week is mijn collega weer terug van vakantie en plannen we in overleg met jullie nog een overleg- en ontwerpmoment.

 

 

 

Beste Buurtbewoners,

Zoals beloofd heb ik jullie vragen voorgelegd aan de vakinhoudelijke collega's. Hieronder een  reactie:

*aan het speelhuisje mag niets worden toegevoegd. Dus sedum op het dakje of iets onder het huisje is niet mogelijk. Het huisje gecertificeerd en moet bij keuring voldoen aan die voorwaarden. 

* Wel is het mogelijk om  het huisje te vervangen door een ander type glijbaan die we nu over hebben . In de bijlage plaats in een document met een foto van deze glijbaan. 

* Een vaste basketbalpaal is geen optie. Een mobile variat is wel mogelijk. In de bijlage plaats ik ook een voorbeeld. Wel goed om in de buurt gebruiksafspraken te maken over gebruik en beheer. 

* een meter extra verharding aanbrengen kan niet i.v.m. de verplichte valruimte om de toestellen. Wel is het mogelijk om op de bestrating om de speeltuin afbeeldiingen te maken zoals bijvoorbeeld een hinkelpad. 

* binnenkort neem ik met de wijkvoorman een kijkje naar de huidige bomen. 

Hebben jullie nog vragen en/of opmerkingen? Laat het me weten.

Vriendelijke groet, Monique Wiegers

 

 

Beste buurtbewoners,

We hebben afgelopen dinsdag samen gesproken over de mogelijkheden  en er zijn ook nog wat vragen die ik uitzet bij vakinhoudelijke collega's. Zodra ik een reactie heb deel ik die met jullie. Jullie gaan aan samen verder brainstormen over de mogelijke invulling. Zodra jullie een plan of meerder opties hebben gaan we verder in gesprek met de groenadviseur van de gemeente Zwolle. Ook laat ik binnenkort een publicatiebord plaatsen waar jullie de plannen kunnen delen met de buurt. Het kaartje van de buurt heb ik gescand en toegevoegd aan jullie pagina.

Hartelijke groet, Monique Wiegers

 

Beste buurbewoners,

Leuk dat we binnenkort samen gaan brainsstormen over de mogelijkheden en dat jullie voldoende draagvlak hebben in de buurt. Op dinsdag 15 november  om 18.00 uur zien we elkaar in het wijkcentrum de Pol.  Omdat we nu echt bezig gaan met planvorming "promoveer" ik jullie initiatief naar voorbereiding, 

Hartelijke groeten, Monique Wiegers

 

Beste buurbewoners,

Afgelopen dinsdag hebben we met elkaar gesproken. Vanuit de gemeente hebben we een akkoord om het groen rondom de speeltuin aan te pakken en eventueel bomen toe te voegen. We hebben afgesproken dat jullie bij de aanwonenden een briefje in de bus gooien waarop jullie de plannen delen. Jullie gaan alvast samen nadenken over de invullen en ik plan een brainsotromsessie waarbij mijn collega Andrea Freund (groenadviseur) jullie kan adviseren. Leuk dat we weer een stapje verder gaan!

 

Vriendelijke groet, 

Monique Wiegers

Beste Kim en buurtbewoners,

Dinsdag 4 oktober om 10.00 uur hebben we een afspraak om de vervolgstappen samen door te nemen. Samen met mijn collega Andrea Freund kunnen we een afpraak maken om te brainstormen over de nieuwe invuling van het groen. 

 

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste Kim en buurtbewoners, Ik hoop dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Ik heb deze week met mijn collega groenadviseur gesproken en we gaan graag de komende maanden samen met jullie de mogelijkheden voor het aanpakken van het groen rondom de speeltuin. Wanneer het draagvlak in de buurt er is om dit aan ta pakken dan maak ik graag binnenkort een afspraak. Volgende week neem ik contact met Kim op om een eerste bijeenkomst te organiseren en een datum te prikken.

Met vriendelijke groet, 

Monique Wiegers

Beste Kim en buurtbewoners, we hebben elkaar gisteren ontmoet en de besproken wat de mogelijkheden zijn. De speeltoestellen in  de speeltuin zijn nog niet aan vervanging toe. Wel is het mogelijk om samen te kijken naar vervanging van huidige beplanting (stekelbosjes) en de mogelijkheden voor uitbreiding met natuurlijke speelaanleidingen als bijvoorbeeld een wilgentenenhut. Op deze website onder het kopje "hulpmiddelen, tips en ideeën" vinden jullie inspiratie- en infomatiedocumenten voor natuurlijkspelen, subsidies en adoptiegroen. Op wwww.burendag.nl kunnen jullie nog t/m 15 augustus  een subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld maken van nestkastjes. 

Jullie gaan in de buurt informeren of er voldoende draagvlak is om de plantvakken opnieuw in te planten en deze vakken te adopteren. Na de zomervakantie kom ik bij jullie terug om te horen of het plan kan doorgaan zodat we samen met mijn collega groenadviseur een plan kunnen maken voor nieuwe inrichting. 

Voor nu wens ik jullie een fijne zomer!

Beste Kim en buurtbewoners, donderdag 7 juli om 13.00 uur ontmoeten we elkaar bij de speeltuin en kijken we samen naar de mogelijkheden. Tot donderdag!

Beste Kim,

Wat mooi dat je het initiatievenplatform  MijnWijk hebt gevonden. Ik lees in de omschrijving van je vraag dat je graag een vernieuwing/vervaning wil van de huidige speeltuin. MijnWijk is een platform voor bewonersinitiatieven waarbij bewoners zelf actief zijn in planvorming, uitvoering en onderhoud. Wanneer jullie als buurt hieraan een bijdrage willen leveren dan ga ik graag met jullie in gesprek. Wanneer het een vraag is aan de gemeente om de speeltuin aan te pakken dan speel ik deze vraag door naar mijn collega die over de speeltuinen gaat en halen we het initiatief van deze website. Ik hoor/lees graag welk spoor jullie willen volgen. 

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

 

 

Reacties

Hoi Monique, Jij ook de beste wensen ! Bedankt voor de update. Het kaartje is prima. We gaan er mee aan de slag. Groet

Antwoord

Hoi Monique, Afgelopen zaterdag hebben we overleg gehad. Hieronder een korte samenvatting en een aantal vragen. Groet Overleg 17 dec speeltuin. Mogelijk om een tekening te uploaden van de speeltuin zodat we er een schets van kunnen maken met de ideeën die we tot nu hebben ? Wordt er nog een infobord geplaatst ? Hoe snel kan de gemeente schakelen ivm de vervolg afspraak weghalen oude beplanting en nieuwe aanplant ? Punten/ideeën besproken : - prikbosjes NO weg --> moestuinbakken - prikbosjes ZO weg --> basketbalpaal plaatsen en verankeren middels pin grond en slot. - Rubberen tegels. - prikbosjes oostkant weg, Leifruitbomen of ballerina fruitbomen - hinkelpadtegels - stapstenen - picknickbank. - Waterput punt voor bewatering moestuin. - Knikkerpot - Nieuwe bomen op de plek waar ze nu missen. Lei fruitbomen ? - Bijen/insecten hotel Nog doen : Keuze maken voor bakken voor de moestuin/pluktuin.

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 14-11-2022

Bedankt voor de reactie. Wanneer de gemeente dit doet hebben wij er dan als buurtbewoners invloed op? En gaat er dan ook echt wat veranderen? Ik hoor het graag, dan zal ik dit ook aan andere ouders hier doorgeven. Mvg Kim Davidse

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 26-04-2022