Vernieuwen speeltuin Donker Curtiusware

De speeltuin aan de Donker Curtiusware is sterk verouderd. Met de inmiddels vele kinderen in de straat is er behoefte aan een speeltuin die aansluit bij de wensen van de kinderen en de buurt.

Zo is de glijbaan onveilig (trap), staat er een oude wipkip en een te hoog rek voor koppeltje duikelen. De ruimte is redelijk groot en kan volgens ons beter ingedeeld worden. Bij navraag in de buurt is er o.a. behoefte aan:

  • Schommel(s)
  • (Dichte) glijbaan met veilige trap / touwbrug of hangbrug
  • Wipwap (met veren)

Het gebruik van natuurlijke materialen heeft de voorkeur, maar is afhankelijk van de mogelijkheden.

Andere, vernieuwde, speeltuinen zijn alleen bereikbaar door een grote weg over te steken en is daardoor niet veilig voor kleinere kinderen. Verder is de huidige ondergrond van de speeltuin van zand en is het uitgegroeid tot een enorme kattenbak. Dit willen we graag anders (zoals onderhoudsarm kunstgras bijvoorbeeld), aangezien kinderen nu regelmatig met vieze handen thuiskomen.

Naast een leuke en uitdagende speeltuin wordt er ook veel gebruik gemaakt van de bankjes om als buren bij elkaar te komen (en op de kinderen te letten). Het zou wenselijk zijn om hier wat extra faciliteiten voor neer te zetten, zoals een picknicktafel o.i.d.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal,

De adoptietuin is ingericht. Over een paar weken wordt de rest aangepakt en komen de nieuwe speeltoestellen. Ik heb nog wat foto's van burendag toegevoegd. 

 

Groeten, Monique Wiegers

Beste allemaal,

Zaterdag (Burendag) gaan we de planten in het adoptievak zetten en gaan jullie ook nog gezellig eten met elkaar. Het springkussen voor de kids is ook geregeld las ik in de app. TOP! Voordat de nieuwe toestellen worden geplaatst wordt het speelvak klaar gemaakt (bestrating en gras). Zodra ik weet wanneer ze dit gaan doen dan breng ik jullie op de hoogte. 

Tot zaterdag!

Beste allemaal,

Ik heb zojuist de brief voor de buurt met het ontwerp toegevoegd op deze pagina. We hebben mooi en snel contact via de app. Hierin heb ik ook al vermeld dat de offerte voor het toestel is aangevraag. Zodra die binnen is weten we ook wat de levertijd is. Voor het vasteplanten vak ga mijn collega Andrea Freund vragen om een beplantingsplan te maken. Deze zal ik met jullie delen in de app en op deze site.

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste allemaal, 

Op deze pagina heb ik het bestand toegevoegd dat Pascal heeft gemaakt n.a.v. onze brainstormbijeenkomst. Hij heeft 2 modellen uitgewerkt. De keus is nu aan jullie. Voor de speelplek staan deze modellen vast. Voor wat betreft de ontmoetingsplek zijn er ook nog combinaties mogelijk. Dus we horen ook graag wat jullie van deze opties vinden.  Op woensdag 10 mei om 15.00 uur willen we jullie graag weer ontmoeten om de modellen en de mogelijkheden van een ontmoetingsplek te bespreken. We hopen dat deze datum ook in jullie agenda past. Alle gegevens zal ik ook in de groeps whats-app groep plaatsen. 

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

 

Beste allemaal,

We hebben afgelopen woensdag een leuke bijeenkomst gehad met kinderen en ouders uit de buurt. Ik heb wat foto's van deze bijeenkomst toegevoegd aan deze pagina. Ontwerper Pascal gaan nu aan de slag met de wensen en zijn best doen om zoveel mogelijk ideeen te verwerken in een ontwerp. Inmiddels heb ik ook een whatsappgroep aangemaakt waarin we ook informatie kunnen delen. 

Groeten, Monique Wiegers

Beste buurtbewoners,

aanstaande woendsdag (22 februari) gaan we om 15.00 uur met kinderen en ouders bezig met het samen kijken en bespreken hoe de speeltuin mooier en leuker kan worden. Ik hoop dat jullie allemaal aanhaken en dat we een leuke middag hebben met elkaar.  Ik promoveer jullie initiatief nu naar de volgende fase.

Met vriendelijke groet en graag tot woensdag,

Monique Wiegers

Beste buurtbewoners, afgelopen donderdag (12 januari) hebben mijn collega Pascal Donze (ontwerper) en ik de speeltuin bezocht en gesproken met een 2-tal bewoners. Pascal heeft de omgeving en de plek bekeken en met de input van de beide dames aan de gang met een schets van de ruimte en selecteren van mogelijke speeltoestellen. We hebben afgesproken dat we in februari een ontwerpsessie organiseren voor kinderen en ouders. Deze sessie heb ik nu gepland voor woensdag 22 februari om 15.00 uur. Locatie moet nog geregeld worden en laat ik jullie z.s.m. weten. Zodra de informatieborden binnen zijn kondigen we deze sessie ook hierop aan. 

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste buurtbewoners, ik heb vorige week gesproken met de collega's van ontwerp en speeltoestellen over de kaders die we jullie willen meegeven.  De ontwerper wil nog graag eerst terplekke kijken naar de ruimte. Op dinsdag 10 januari om 12.30 hebben we in jullie speeltuin afgesproken. Het is niet perse nodig dat iemand van jullie aanwezig is maar als je in de gelegenheid bent dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Fijne feestdagen toegewenst.

Vriendelijke groet, Moniqe Wiegers

Beste buurbewoners, wat mooi dat jullie willen meedenken en -doen bij de herinrichting van de speeltuin. Ik heb alvast een foto toegevoegd van de speetuin in huidige situatie. Mooi om straks de metamorphose te zien.  Half december bespreek ik met de collega die over de speeltoestellen gaat en de ontwerper de mogelijk en onmogelijkheden. Deze koppel ik aan jullie terug.  Met deze kaders kunnen jullie  zelf ook alvast nadenken over een mogelijke invulling. Begin volgend jaar organiseren we een bijeenkomst om jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken. Mijn collega's van spelren en ontwerp zijn er dan ook bij. 

Binnenkort hangen we een informatiebord bij de speeltuin op waarin we aankondigen dat we met deze speeltuin aan de gang gaan en wanneer geintersseerden willen meedeneken en -doen zij zich kunnen aanmelden bij dit initiatief op MijnWijk. 

Wanneer er meer informatie is deel ik die met jullie op deze site. 

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

 

Reacties

Prima initiatief!

Antwoord

Optie 1 van het leuke voorstel spreekt ons als gastouderopvang ( Donker Curtiusware12 ) het meest aan. ( Doelgroep 1-4 jaar ). ‘t Ziet er veilig en vrij veelzijdig uit. Leuk hoor.

Antwoord

Wat een goed idee. Ik ben heel benieuwd

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 20-02-2023

Ik heb al contact met de gemeente (Monique Wiegers) over de aanpak van de speeltuin. Begin volgend jaar zal er een informatiebijeenkomst gehouden worden om de mogelijkheden te bespreken. Via deze site blijven we op de hoogte.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 27-11-2022