Vergroenen pleintje Donker Curtiusware

Op het plein in de Donker Curtiusware staat een kastanjeboom, omringd door kille stenen en betonnen paaltjes. Daarnaast nodigt de straat eromheen uit om hard(er) te rijden. Door groen te plaatsen rondom de kastanjeboom en de betonnen palen in te ruilen voor mooie groenstroken, wordt de straat groener en veiliger. Buren zullen bijna alle groenstroken adopteren, zodat ze betrokken blijven bij dit initiatief en met elkaar optimaal kunnen genieten van de prachtige straat waarin en waaraan ze wonen. Een verbetering voor mens en dier!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal,

Alle plantjes zitten erin en op korte termijn worden er nog herstelwerkzaamheden voor het straatwerk uitgevoerd. De volgende stap is het aanbrengen van wegmarkeringen om automobilisten erop te wijzen dat het 15KM gebied is. De mallen voor de markering komen binnenkort naar Zwolle. Zodra ze binnen zijn plannen we een (droog) moment om de markering aan te brengen.

Groeten, Monique Wiegers

Beste allemaal,

Ik heb de beplaningsplannen geupload. Daarnaast heb ik ze ook in de groepsapp gezet. Ben benieuwd of jullie je hierin kunnen vinden.

Als jullie akkoord zijn dan gaan we de planten bestellen kunnen jullie 20 april gaan aanplanten. 

Vriendelijke groet, Monique Wiegers

 

 

Andrea wil graag het volgende van jullie weten:

 

  1. Is er één van beide thema’s die iedereen aanspreekt? Of kiezen we toch voor twee verschillende thema’s (zowel warm/rood als bont/blauw-roze)?
  2. Als we voor twee verschillende gaan, in welke vakken zouden jullie dan welk kleurenthema willen hebben?
  3. Als we voor één thema voor alle vakken gaan, welke kleuren moeten dan het meest erin terugkomen? En welk thema is dan de basis? (Ik kan dan namelijk nog gericht de soortensamenstelling aanpassen, bijv. met meer geel erin of meer blauw)
  4. Hoeveel wintergroene beplanting willen de bewoners in de vakken hebben? In de huidige thema’s zijn nog weinig groenblijvende planten verwerkt, mede omdat de vakken in de volle zon liggen en veel wintergroene soorten wat meer schaduw nodig hebben. Maar als dat toch wenselijk is ga ik kijken wat alsnog kan. Voor nu wordt het winterbeeld vooral bepaald door de siergrassen.
  5. Verder ben ik er nu van uitgegaan dat we in de kern van de twee grootste plantvakken struiken aanplanten, bijv. de vlinderstruiken die genoemd zijn of een wintergroen soort struik. Is dat zo akkoord?

 

Beste allemaal, Andrea heeft een indeling gemaakt en soorten beplanting voor de plantvakken en de geveltuinen. Aan jullie om hieruit te kiezen. Ik heb alle informatie ook in de app gezet maar zal hieronder ook nog de vragen van Andrea zetten zodat jullie die rustig kunnen doornemen en bespreken. 

Succes met het maken van een keus.

Met vriendelijk groet, Monique Wiegers

Ik heb ook nog een leuke foto van de brainstormavond toegevoegd en jullie alvast gepromoveer naar de voorbereidingsfase. 

Beste initiatiefnemers, wat super dat jullie de groenvakken gaan adopteren. We hebben elkaar al een aantal keren gesproken en ook al een brainstormsessie gehad met de groenadviseur voor de invulling van de vakken. Zodra Andrea het beplantingsplan klaar heeft sturen we buurt nog een brief met het definieve ontwerp en de invulling van de vakken.  Dan gaan we er in het voorjaar een mooi paradijsje van maken!!

Voor nu wens ik jullie hele gezellige feestdagen toe.

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 20-12-2023
Initiatief is geplaatst op 20-12-2023